Ze speelde geen rol van betekenis maar is een grote ervaring rijker

irene insta

SITTARD-GELEEN – Ze moest eerst nog een proflicentie kopen om mee te mogen doen aan net NK wielrennen voor Dames dat dit weekend wordt gehouden in Sittard-Geleen (Limburg), die kreeg ze en in het pak van Albert Heijn-Zaanlander wist de drievoudig Olympisch schaatskampioene tot de helft van de race zich keurig te handhaven in het peloton

Maar toen er eenmaal echt gas werd gegeven om twee vluchters te achterhalen en het tempo op sommige stukken de 70km/u haalde moest Irene Schouten alles op alles zetten om bij te blijven, iets dat teveel gevraagd was en ze moest het jagende, of wat daar nog van over was, peloton laten gaan om de rest van de race geen rol van betekenis meer te spelen. Na haar eerdere deelnames in 2018 (33e) en 2019 (17e) eindigde de topsporter uit Hoogkarspel nu in de middenmoot.

Nederlands kampioene werd Demi Vollering, die op magistrale wijze de sprong naar de twee vluchters maakte en daarna volgas doortrok om met toch nog een ruime voorsprong te eindigen. Lorena Wiebes eindigde als tweede en Marianne Vos als derde..

Irene kan toch terugkijken op een mooie dag, winst zat er niet in, daarvoor is de absolute top van Nederland een maatje of 2 te groot, maar de ervaring die ze heeft opgedaan is minimaal net zo belangrijk.

Loading