Weerbericht Medemblik: Stormachtige natte jaarwisseling

MEDEMBLIK – Vanochtend is het bewolkt en zijn er perioden met regen. De wind komt uit het zuidwesten en is boven land (vrij) krachtig, windkracht 5-6. In het midden en noorden is de wind eerst nog matig. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard, windkracht 6-7. In het noordwesten en zuidoosten komen er windstoten tot ongeveer 75 km/uur.

Vanmiddag is het bewolkt en zijn er perioden met regen. In de loop van de middag wordt het in het zuiden en zuidoosten en aan het eind van de middag ook in het midden droog. Het is zeer zacht voor de tijd van het jaar met maximumtemperaturen die uiteenlopen van 13°C in het Waddengebied tot plaatselijk 17°C in het zuidoosten.

Tekst loopt door onder de afbeeldingen

De wind komt uit het zuidwesten en is boven land (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6, aan zee en op het IJsselmeer hard, mogelijk stormachtig, windkracht 7-8. In het zuidoosten is er tot halverwege de middag kans op zware windstoten rond 75 km/u. In het noordwesten is er kans op zware windstoten van 80-90 km/uur.

Vanavond regent het alleen in het noordelijk kustgebied nog af en toe. De wind komt uit het zuidwesten en is boven land vrij krachtig, mogelijk krachtig, windkracht 5-6 en aan zee krachtig tot hard, windkracht 6-7. In het noordelijk kustgebied is tijdelijk een stormachtige wind, windkracht 8 mogelijk. In het noordwesten komen zware windstoten voor van 80-90 km/uur.