Weerbericht Medemblik: sterk wisselvallig weekend

MEDEMBLIK – Vanochtend is het zwaar bewolkt en blijft het op de meeste plaatsen droog. Er komen van het noorden uit opklaringen binnen. De wind komt uit het noordoosten en is matig, langs de westkust en aanvankelijk ook de Wadden, vrij krachtig.

Vanmiddag is het half tot zwaar bewolkt. De wind komt uit het noordwesten en is matig, langs de zuidwestkust vrij krachtig. De middagtemperatuur komt rond 4°C uit. Vanavond is het half tot zwaar bewolkt en droog. De wind komt uit het noordoosten en is matig.

Komende nacht ontstaat er plaatselijk mist. De minimumtemperatuur ligt rond -4°C. Er staat weinig wind.

Morgenochtend is er eerst plaatselijk mist. Verder is er af en toe zon. Het blijft droog en er staat weinig wind. Morgenmiddag is het half tot zwaar bewolkt. Het blijft droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 2°C in het zuidoosten tot 6°C aan zee. Landinwaarts is er weinig wind. In het Waddengebied en op het IJsselmeer staat een matige wind uit het zuidwesten.

Morgenavond is er veel bewolking. Het blijft vrijwel overal droog. De wind gaat uit het zuidwesten waaien en is zwak tot matig. (Bron: KNMI)