Weerbericht Medemblik: rustig en vrij zonnig lenteweer

MEDEMBLIK – Vanochtend is het eerst op veel plaatsen zonnig, maar al vrij snel ontstaat er meer bewolking. Het blijft droog. De wind neemt toen naar matig en komt het uit noordoosten. Vanmiddag blijft het droog en komt er steeds meer ruimte voor de zon. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 13°C op de Wadden tot 20°C plaatselijk in het zuiden. De wind komt uit noord tot noordoost en is matig, op het IJsselmeer en aan de kust vrij krachtig en aan de westkust af en toe krachtig, windkracht 6.

Vanavond zijn er zonnige perioden en blijft het droog. De wind komt uit het noordoosten en is matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, aan de zuidwestkust mogelijk krachtig, windkracht 6.

Komende nacht is het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van plaatselijk 2°C in het noordoosten en oosten tot 7°C in het zuidwesten. De wind komt uit een noordoostelijke richting en is boven land zwak tot matig, langs de zuidwestkust vrij krachtig.

Morgenochtend is het droog en schijnt op veel plaatsen de zon, in het noorden komt er ook bewolking voor. De noordoostenwind wordt overal matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. Morgenmiddag is het zonnig en droog. Vooral in de noordelijke helft komt er bewolking voor. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 14°C op de Wadden tot 20°C in het zuiden van het land. De wind komt uit een noordoostelijke richting en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. Langs de zuidwestkust kan de wind in de tweede helft van de middag toenemen naar krachtig, windkracht 6.

Morgenavond is het onbewolkt en droog. De wind komt uit het noordoosten en neemt boven land af naar zwak tot matig, langs de kust en op het IJsselmeer naar matig. (Bron: KNMI)