D66 Medemblik wil dreigend tekort aan huisartsen in kaart gebracht hebben

MEDEMBLIK – Hinke Louissen (D66) is geschrokken van het bericht dat in West-Friesland er een dreigend tekort aan huisartsenpraktijken en huisartsen aan het ontstaan is. Volgens Louissen is het dan ook nog maar de vraag of in de toekomst de vraag naar zorg nog wel voldoende is. Hinke Louissen heeft daarom vragen gesteld aan het college.

Lees ook: Bijeenkomst 31 mei ‘Heeft u straks nog een huisarts in Westfriesland?’

Zo wil Hinke Louissen o.a. weten wel acties vanuit de gemeente Medemblik worden ondernomen om dit probleem in de kaart te brengen en welke rol en verantwoordelijkheid de gemeente bij de aanpak van dit dreigend tekort aan huisartsen en de praktijken in de regio heeft.

Louissen wijst naar het bericht in o.a. ook dit medium dat vanuit de overheid veel bureaucratisch rompslomp komt wat automatisch weer de werkdruk voor huisartsen en haar werknemers enorm verhoogt.

Lees ook: René Kant, huisarts Andijk: “Ook in onze regio dreigen huisartsenpraktijken om te vallen”

Louissen wil dan ook weten of er op gemeentelijk niveau invloed mogelijk is om dit aan te pakken en de praktijken te ondersteunen en op welke manier dit zou kunnen, maar ook of er al een visie ligt bij de gemeente Medemblik over hoe het aanbod van huisartszorg in deze gemeente moet zijn en hoe de gemeente Medemblik met de huisartsenpraktijken samenwerkt.