Weerbericht Medemblik: regenachtig, vanaf dinsdag kouder en meer zon

MEDEMBLIK – Vanochtend breidt een regengebied zich van het zuiden uit over vrijwel het hele land uit. Later wordt het in het zuidoosten tijdelijk droger. De zwakke tot matige wind draait van zuidoost naar oost. Aan de zuidwestkust is de wind eerst (vrij) krachtig.

Vanmiddag zijn er flinke perioden met regen, vooral in het noorden en westen. Op een enkele plek kan daar ook wat natte sneeuw vallen. In het zuidoosten komt een enkele bui voor. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 4°C in het noorden tot plaatselijk 7°C in het zuiden. Tijdens intensievere neerslag daalt de temperatuur naar 1-2°C. De zwakke tot matige wind komt eerst uit uiteenlopende richtingen, later wordt de wind in het westen noord tot noordwest en matig, aan de kust (vrij) krachtig, windkracht 5-6.
Vanavond trekt het neerslaggebied langzaam naar het oosten. In de westelijke helft komen er enkele buien. De wind komt geleidelijk overal uit west tot noordwest en is matig, langs de kust en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Komende nacht verlaat de neerslag het oosten. Vooral in het noorden en westen is een enkele bui mogelijk, mogelijk met (natte) sneeuw. De temperatuur daalt naar rond het vriespunt en vooral landinwaarts kan het glad worden door bevriezing van natte weggedeelten. De westelijke wind is langs de kust overwegend matig tot (vrij) krachtig. Landinwaarts is er weinig wind.

Morgenochtend is het half bewolkt en is er ruimte voor de zon. In het noorden is een enkele winterse bui mogelijk. De westelijke wind is langs de kust overwegend matig tot (vrij) krachtig. Landinwaarts is er weinig wind.

Morgenmiddag zijn er perioden met zon en het blijft op de meeste plaatsen droog. De temperatuur komt uit op 4°C. Aan de kust is de westelijke wind meest matig. Boven land is er weinig wind. Morgenavond zijn er opklaringen en blijft het op de meeste plaatsen droog. Er is niet zoveel wind meer, alleen in het Waddengebied is de westenwind nog matig. (Bron: KNMI)