Weerbericht Medemblik: perioden met regen en warm voor de tijd van het jaar

MEDEMBLIK – Vanochtend is het bewolkt en zijn er perioden met regen. De wind draait van zuidwest naar west en is overwegend matig. Vanmiddag is het bewolkt met in het zuiden af en toe regen. Later komen er overal enkele buien, in het zuidwesten met een kleine kans op onweer. Mogelijk dat in het westen de zon op sommige plaatsen nog even te zien is. De temperatuur ligt rond 9°C. De wind komt uit west tot zuidwest en is matig, aan zee en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig.

Vanavond is het half tot zwaar bewolkt. Vooral in het zuiden en oosten komt nog een bui voor, verder is het overwegend droog. De wind is overwegend matig uit west tot zuidwest.

Komende nacht is er een afwisseling van wolken en enkele opklaringen. Een lichte bui is niet uitgesloten. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 1°C plaatselijk in het noorden tot 7°C in het zuidwesten. De wind is zwak tot matig uit west tot zuidwest, later uit zuid tot zuidwest.

Morgenochtend is er veel bewolking, het zuidoosten krijgt af en toe de zon te zien. Aan het einde van de ochtend kan het in het noordwesten af en toe regenen. De wind is zuidwestelijk en neemt toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar (vrij) krachtig.

Morgenmiddag gaat het in de noordwestelijke helft af en toe regenen. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind komt uit zuidwest en is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Morgenavond regent het eerst nog af en toe in het noorden en midden, later wordt het overwegend droog. De zuidwestenwind neemt verder toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer wordt de wind krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. (Bron: KNMI)