Weerbericht Medemblik: nog een enkele bui maar ook zonnige perioden

MEDEMBLIK – Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt en komen er in de kustprovincies enkele buien voor, aan zee mogelijk met onweer. In de rest van het land is er plaatselijk een bui, maar is de zon ook te zien. De mist in het noorden lost in de tweede helft van de ochtend op. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig.

Vanmiddag wisselen zon en bewolking elkaar af. Verspreid over het land komen enkele kortdurende buien voor. Daarbij is kleine kans op onweer. De maximumtemperatuur wordt slechts 14°C. De westelijke wind is zwak tot matig langs de kust, elders is er weinig wind.

Vanavond wordt het boven land op de meeste plaatsen droog met opklaringen. In het zuidwesten blijft een enkele bui mogelijk. De westelijke wind is zwak tot matig langs de kust, elders is er weinig wind.

Komende nacht komen er in de kustgebieden nog buien voor. Elders is het droog en zijn er opklaringen. Op veel plaatsen ontstaat er (dichte) mist. De minimumtemperatuur ligt tussen 3°C in het noorden en 9°C langs de kust. Er is weinig wind.

Morgenochtend begint op veel plaatsen met mist. De mist verdwijnt in de loop van de ochtend. In de kustgebieden komt nog een enkele bui voor. Er is weinig wind.

Morgenmiddag zijn er wolkenvelden, maar plaatselijk is er ook ruimte voor de zon. Vooral in het noorden en westen is er kans op enkele buien. De middagtemperatuur ligt op ongeveer 14°C. Er is weinig wind, in de tweede helft van de middag neemt de wind langs de kust toe.

Morgenavond zijn er opklaringen en is het droog. Er is weinig wind boven land, langs de kust is de wind matig uit verschillende windrichtingen. (Bron: KNMI)