Volkssterrenwacht Orion in het teken van het ‘Weekend van de Wetenschap’

BOVENKARSPEL – Volkssterrenwacht Orion is een van de organisaties, waar je van harte welkom bent tijdens het eerste weekend van oktober op 1 en 2 oktober en kom alles te weten over sterren, ruimtevaart, natuurkunde en nog veel meer!

Het ‘Weekend van de Wetenschap’ is een landelijk evenement voor wetenschap en technologie. Onderzoekinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en bedrijven openen op zaterdag 1 en zondag 2 oktober hun deuren voor het grote publiek om live wetenschap en technologie te beleven.

Het doel van het ‘Weekend van de Wetenschap’ is aandacht te vragen voor het belang van wetenschap en technologie in onze maatschappij. De activiteiten tijdens het ‘Weekend van de Wetenschap’ zijn bedacht door de deelnemende organisaties en geven inhoud aan dit landelijke evenement.

Zonder wetenschap zou je kunnen denken, dat de maan op je hoofd kan vallen en heb je waarschijnlijk geen idee van zwaartekracht en hoe het heelal er uit ziet is een nog groter mysterie!

Activiteiten bij volkssterrenwacht Orion tijdens dit weekend zijn: op 1 oktober een kijkavond; bij helder weer zijn o.a. de maan, de planeten Saturnus en Jupiter te zien; er staan meerdere sterrenkijkers opgesteld. En op 2 oktober worden er onder andere natuurkundige proefjes gedaan: een aantal natuurkundige proefjes voor kinderen staan opgesteld: wat gebeurt er als je verschillende kleuren laat schijnen? Er zijn onder andere Maagdenburger Halve Bollen, Marshmallows in vacuum en de Valproef.

Openingstijden tijdens dit weekend voor de wetenschap bij Volkssterrenwacht Orion:
Op zat. 1 oktober van 19 – 22 uur en op 2 okt. van 13 – 17 uur.

Locatie Volkssterrenwacht Orion: Veilingweg 21b (op de 1e verd. Van het Streekbos Paviljoen) in Bovenkarspel (dichtbij Enkhuizen). Info: https://www.volkssterrenwachtorion.nl of bel naar: 0648850445.