Weerbericht Medemblik: Maandagochtend in het noordwestelijk kustgebied kans op zware windstoten (code geel).

MEDEMBLIK – Vanochtend neemt de bewolking toe en komen er met name in de westelijke provincies buien voor. De wind draait naar zuidwest en is matig tot vrij krachtig, windkracht 4 tot 5, langs de kust hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8. Langs de noordwestkust en in het Waddengebied zijn zware windstoten mogelijk van 75-90 km/uur.

Vanmiddag is er vrij veel bewolking en trekken er enkele buien over. De maximumtemperatuur ligt tussen de 15°C in het noorden tot plaatselijk 18°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind neemt geleidelijk af tot matig, aan de kust tot krachtig, windkracht 6.

Vanavond is het overwegend bewolkt en kan er nog steeds een enkele bui overtrekken. De zuidwestenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig of krachtig, windkracht 5 tot 6.

Komende nacht is er kans op een bui. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 13°C. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan de kust vrij krachtig.

Morgenochtend is het half tot zwaar bewolkt met vooral in het westen en noorden kans op een bui. De zuidwestenwind is matig, aan de kust vrij krachtig.

Morgenmiddag is er af en toe zon en wordt het op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 1°C in het noorden tot 18°C in het zuidoosten. De wind waait uit het zuiden en wordt overwegend matig.

Morgenavond is het half bewolkt en blijft het droog. De zuidelijke wind wordt zwak tot matig. (Bron: KNMI)