Weerbericht Medemblik: later vanmiddag kans op (onweers)buien

Vanmiddag op veel plaatsen onweersbuien.

MEDEMBLIK – Vanochtend komen er in het noordoosten eerst nog enkele buien voor, soms met onweer. Verder wisselen opklaringen en bewolking elkaar af. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig, in het noordoosten komt de wind eerst nog uit een zuidoostelijke richting. Vanmiddag is het half tot zwaar bewolkt en komen er stevige buien tot ontwikkeling, vooral landinwaarts met onweer, mogelijk hagel en windvlagen tot 60 km/uur. Langs de westkust en in het noordelijk kustgebied blijft het waarschijnlijk droog. De maximumtemperatuur ligt rond 19°C. Er staat een zwakke tot matige wind uit een zuidwestelijke richting.

Vanavond komen er eerst nog enkele buien voor, mogelijk met onweer. In de loop van de avond zullen de buien geleidelijk verdwijnen en klaart het steeds meer op. Er is weinig wind.

Morgennacht kan er in het zuiden eerst nog een enkele bui voorkomen. In de loop van de nacht ontstaat in het noorden mist, elders is er kans op mist. De minimumtemperatuur ligt loopt uiteen van 5°C in het noordoosten tot 10°C vlak aan zee. Er is weinig wind. Morgenochtend lost de mist in de eerste helft van de ochtend op. Verder is er een afwisseling van zon en wolken. Het blijft op de meeste plaatsen droog. Er staat weinig wind.

Morgenmiddag schijnt af en toe de zon maar in het noorden komt een enkele bui tot ontwikkeling. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 16°C op de Wadden tot plaatselijk 22°C in het zuiden. Er staat weinig wind. Morgenavond is het half tot zwaar bewolkt en trekken er enkele buien van zuidwest naar noordoost. Er staat weinig wind. (Bron: KNMI)