Met de overname van Louwman Schagen is Toyota Botman nu in heel West-Friesland de Toyota dealer

ZWAAG -Beide bedrijven maken bekend dat ze recent een overeenkomst hebben bereikt, waarbij alle personeelsleden worden overgenomen. Voor de klanten zal er niet veel veranderen. Zij blijven van harte welkom op het bekende adres met het vertrouwde team en de daarbij behorende vertrouwde service. Verantwoordelijk voor de vier vestigingen wordt Brand Manager Peter Botman, zoon van de oprichter van Toyota Botman, die in Medemblik eerst een British leyland dealer werd maar later, na het faillissement van het Britse merk, overstapte naar Toyota.

Jaren later nam de broer van Peter, Sjaak Botman, de zaak over van zijn vader en bouwde het bedrijf gestaag verder uit. Aan de Randweg in Medemblik verscheen een modern pand waar later ook nog een wasstraat bij werd gebouwd. Na enorm noodweer met zware slagregens en valwinden bezweek het dak van het pand waardoor de garage niet meer in gebruik kon worden genomen. Sjaak Botman moest daarom op zoek naar een oplossing en die kwam in een overname van de Toyota dealer in Zwaag. Het pand in Medemblik ging dicht en in de verkoop en Garage Botman ging verder in Zwaag.

Sjaak bereikte de pensioengerechtigde leeftijd en moest op zoek naar een opvolger en vond deze in Autobedrijven Jacob Schaap, die al vestigingen had in Lelystad en Dronten, deze nam Toyota Botman over en werd Peter Botman de Brand Manager. De naam Botman bleef aan de garage verbonden vanwege de goede naam van de Toyota dealer. En daar komt dan nu na de overname van Louwman Toyota, die meer de nadruk op de Randstad wil gaan richten bij.

Mobiliteit, kwaliteit en service

Zowel Toyota Botman als Autobedrijven Jacob Schaap hebben de persoonlijke benadering hoog in het vaandel staan. Autobedrijven Jacob Schaap is al meer dan 40 jaar vertegenwoordiger van Volvo. Over de jaren breidde het bedrijf uit met Land Rover, Jaguar, Toyota en Suzuki. “Bij ons gaat kwaliteit en service beduidend verder dan de auto alleen”, aldus directeur Joost Schaap (links op de foto).

Toyota Botman en Toyota Jacob Schaap: dealers met een missie

De missie van Toyota Botman en Toyota Jacob Schaap is om de meest klantvriendelijke dealer in West-Friesland respectievelijk Flevoland te zijn. “Dat we onze missie nu ook in Schagen mogen voortzetten is fantastisch”, aldus Peter Botman (rechts op de foto), die verantwoordelijk is voor de vier Toyota-vestigingen in Zwaag, Lelystad, Dronten en Schagen. “Ons doel is om samen één team te zijn, het beste in elkaar naar boven te halen om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn, maar ook om samen plezier hieraan te beleven. Op die manier willen we niet alleen de meest klantvriendelijke dealer van West-Friesland en Flevoland zijn, maar ook de leukste dealer om voor te werken!”

Ichiban Award

De medewerkers van Toyota Jacob Schaap in Lelystad hebben hun missie om de meest klantvriendelijke dealer in Flevoland te zijn overtroffen. Zij zijn dit jaar 2e geworden bij de uitreiking van de Ichiban Award, een prijs die door Toyota Europa wordt uitgereikt aan de meest klantvriendelijke dealers in Nederland. Een geweldige prestatie!