Oud inwoner Medemblik verplicht in behandeltraject met ISD-maatregel

HOORN – De Alkmaarse rechtbank heeft er na 14 pagina’s strafblad aan gewelds- en vermogensdelicten genoeg van en legt de 22-jarige Nigel G. een zogenaamde ISD-maatregel op. Dat betekent dat hij de komende twee jaar een behandeltraject voor stelselmatige daders zal moeten volgen.

G. kreeg de maatregel opgelegd nadat hij op 1 februari inbrak bij een woning in Landsmeer en een fles champagne meenam. Ook werd hij veroordeeld wegens het bedreigen van een stel in Purmerland op 6 november vorig jaar.

Geef die kankerscooter terug, anders snij ik je tong eraf. Ik snij je keel door. Ik steek het huis in de fik. Ik verkoop mijn scooter en van dat geld koop ik een pistool en dan schiet ik je neer!” riep G. vorig jaar naar het stel. Daarbij zou hij een mes hebben getrokken. De slachtoffers waren in conflict gekomen met G. omdat ze naar eigen zeggen de gestolen scooter waarop hij reed terug wilden brengen naar de rechtmatige eigenaar.

G. had de rechtbank tijdens de behandeling van zijn zaak zelf gevraagd om hem nog niet een ISD-maatregel op te leggen, maar hem nog een laatste kans te geven.

De rechtbank besloot echter om de eis van het Openbaar Ministerie te volgen.

Loading