Weerbericht Medemblik: Koud winterweer met toenemende kans op een bui en gladheid

MEDEMBLIK – Vanochtend is er in het midden en zuiden eerst nog bewolking. Elders is het zonnig. Ook is er in het noorden kans op plaatselijke gladheid. Er staat weinig wind. Vanmiddag is er veel zon. De maximumtemperatuur ligt rond 0°C. Het waait nauwelijks. Vanavond zijn er brede opklaringen. In de kustgebieden kan een enkele bui met regen en (natte) sneeuw vanaf zee binnendrijven. Hierdoor is er plaatselijk kans op gladheid. Langs de kust staat een matige wind uit het noordwesten. Elders staat er weinig wind.

Komende nacht komt er in het uiterste noorden een enkele bui voor met regen, hagel of (natte) sneeuw. Er is kans op gladheid door ijzel. De minimumtemperatuur ligt tussen de -10°C plaatselijk in het binnenland en rond het vriespunt in het noordelijk kustgebied. Er staat weinig wind. In de kustgebieden komt de wind uit het noordwesten en wordt vrij krachtig of krachtig, windkracht 6.

Morgenochtend is het half bewolkt en komt er vooral in de noordelijke helft een bui voor met regen, hagel of (natte) sneeuw. Er is daar kans op gladheid door ijzel. Boven land staat weinig wind. In de kustgebieden komt de wind uit een noordwestelijke richting en is vrij krachtig of krachtig, windkracht 6.
Morgenmiddag is er af en toe zon en komt er nog een enkele bui voor met regen, hagel of (natte) sneeuw. Er is kans op gladheid. De middagtemperatuur loopt uiteen van iets boven het vriespunt in het zuidoosten van het land tot 5°C aan zee. Er staat weinig wind. In de kustprovincies komt de wind uit het noordwesten en is aan zee af en toe krachtig, windkracht 6.

Morgenavond zijn er opklaringen en langs de kust is er kans op een regenbui. Het kan glad worden als gevolg van ijzel. De wind is zwak tot matig uit een noordelijke richting. (Bron: KNMI)