Weerbericht Medemblik: in de ochtend nog onweersbuien, daarna opklaringen

MEDEMBLIK – Vanochtend is er veel bewolking en komen er regen- en onweersbuien voor die zich geleidelijk verplaatsen naar het noorden en oosten. In het zuiden wordt het op de meeste plaatsen droog. Er is weinig wind. Vanmiddag zullen de onweersbuien in het noorden snel het land verlaten en breekt steeds vaker de zon door. Vanaf halverwege de middag trekken nieuwe regen- en onweersbuien over het zuiden en oosten van het land. Bij deze buien zijn windstoten tot 60 km/uur mogelijk. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 19°C op de Wadden tot lokaal 24°C in het zuidoosten. De wind is matig en komt uit het zuidwesten.

Vanavond kan er nog een enkele (onweers)bui voorkomen. In de tweede helft van de avond wordt het droog. De wind is matig uit het zuiden. Komende nacht blijft het vrijwel overal droog. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C. Boven land staat er weinig wind, langs de kust staat er een matige zuidwestenwind.

Morgenochtend zijn er perioden met zon en is het op de meeste plaatsen droog. De zuidenwind neemt toe naar matig. Morgenmiddag schijnt vooral in het oosten de zon. In het westen is er meer bewolking en daar kan later in de middag een enkele regen- of onweersbui overtrekken. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C langs de kust tot plaatselijk 25°C in het oosten van het land. De wind is matig, uit het zuiden.

Morgenavond is het op de meeste plaatsen droog. Pas in de tweede helft van de avond kan het in het zuidwesten gaan regenen. Er staat weinig wind. (Bron: KNMI)