Weerbericht Medemblik: Enkele buien, mogelijk met natte sneeuw of hagel

MEDEMBLIK – Vanochtend wisselen zon en bewolking elkaar af en trekken er buien over het land. Bij de buien is natte sneeuw en hagel mogelijk. De wind komt uit het noordwesten en wordt matig, aan zee en op het IJsselmeer staat een vrij krachtige tot krachtige wind, windkracht 5 tot 6. Vanmiddag wordt het langs de kust droog en komt er steeds meer ruimte voor de zon. Dieper landinwaarts komen nog steeds enkele buien voor, sommige met hagel of natte sneeuw.

De maximumtemperatuur wordt ongeveer 8°C. De wind is noordwestelijk, matig, in het noorden vrij krachtig, in het Waddengebied en op het IJsselmeer krachtig, windkracht 6. De wind is in het noorden en oosten bovendien vlagerig met daar tijdens buien kans op windstoten tot ongeveer 65 km/u.

Vanavond is het droog en zijn er brede opklaringen. De wind komt uit west tot noordwest en neemt af naar zwak tot matig. Aan de kust en op het IJsselmeer is de wind eerst nog (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6.

Komende nacht is het droog. Op veel plaatsen gaat het licht vriezen. De wind is zwak tot matig en komt uit een westelijke richting.

Morgenochtend is het eerst vrij zonnig. Van het westen uit neemt de bewolking toe. Het blijft droog. De wind komt uit het zuidwesten en wordt matig. Morgenmiddag komt er geleidelijk meer bewolking. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Morgenavond is het bewolkt en gaat het van het westen uit af en toe regenen. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6. (Bron: KNMI)