Weerbericht Medemblik: bewolkt, vanavond toenemende kans op mist

MEDEMBLIK – Vanochtend is het zwaar bewolkt en gaat het van het zuidwesten uit op steeds meer plaatsen regenen. Er staat een matige wind uit het zuiden. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. Vanmiddag blijft het bewolkt maar wordt het in de noordwestelijke grotendeels droog. In de zuidoostelijke helft blijft het regenen. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 10°C. Er staat een matige wind uit het zuiden. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. Aan zee en op het IJsselmeer neemt de wind geleidelijk af naar matig.

Vanavond regent het in het zuiden en oosten langdurig. Elders is het overwegend droog. In het noorden en westen kan in de loop van de avond plaatselijk mist ontstaan. Er staat een matige wind uit het zuiden, later zuidwesten. Landinwaarts neemt de wind steeds verder af en aan het einde van de avond staat er weinig wind.

Komende nacht valt er in de zuidoostelijke helft af en toe regen. Elders is het droog. Vooral in het westen, midden en noorden ontstaat mist. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 3°C in het noorden tot 8°C in Limburg. Er is weinig wind.

Morgenochtend is het zwaar bewolkt en in het zuidoosten valt eerst regen. Later kan er zeer plaatselijk een bui voorkomen. Vooral in het noorden, midden en westen is mist aanwezig, die van het zuiden uit verdwijnt. Er komt een matige, aan zee vrij krachtige wind uit het zuidwesten te staan.

Morgenmiddag is het half tot zwaar bewolkt en is het eerst op de meeste plaatsen droog. In het noorden kan in het begin nog mist voorkomen. Later in de middag gaat het in het westen weer regenen. De maximumtemperatuur is ongeveer 9°C. Er staat een matige, aan zee vrij krachtige wind uit het zuidwesten.

Morgenavond is het bewolkt en valt er plaatselijk regen. De wind waait uit het zuiden en is matig. (Bron: KNMI)