Waarom moest de bus van Harrie en Gea in de fik, gelukkig zijn er camerabeelden

MEDEMBLIK – Een knal, vrijwel direct daarna vlammen en toen stond de camper van Harry en Gea in lichterlaaie, in brand gestoken door 2 onverlaten die met de auto, een BMW, kwamen aanrijden, iets deden bij het linkerachterwiel waarna al snel de bus vlam vatte, waarschijnlijk is er gebruik gemaakt van aanmaakblokjes.

Een buurvrouw die wakker was geworden had al 112 gebeld toen Harry wakker werd door het lawaai buiten. De brandweer was snel ter plaatse maar die kon niet meer doen dan de brand blussen, het was al snel duidelijk dat de bus niet meer te redden was. Een bus waar Harry en Gea 5 jaar hard aan hadden gewerkt om er een camper van te maken.

Een eerste onderzoek leverde een aansteker op die werd gevonden in een bootje vlakbij de bus en camerabeelden waarop te zien is hoe de criminelen de auto in de fik staken. Maar de politie roept getuigen op om zich te melden via 0900-8844 of via 0800-7000 als u liever anoniem blijft.

Voor Harry en Gea is het volslagen onduidelijk waarom hun bus/camper het moest ontgelden. Beiden hopen dat de politie de daders snel kan oppakken, maar ze hebben er weinig hoop op.

Tegen NH Nieuws zegt Harry: “Wie dit kan hebben gedaan? Ik heb geen idee Ik was ooit betrokken bij een motorclub hier in Medemblik, die ik zelf nog heb opgericht. Daar ben ik niet heel vrolijk vertrokken”

Foto: Brandweer Medemblik