Irene rijdt vierde tijd ooit op de 3000 meter in Thialf

HOOGKARSPEL – Ze gaat dus door waar ze aan het einde van het voor haar zo zware seizoen 2022/2023 door met afstand de 3000 meter te winnen in een tijd dat de vierde tijd ooit is in Thialf.

In de race tegen haar teamgenote Marijke Groenewoud liet ze de eerste 2 ronden aan haar tegenstander maar daarna was 1 versnelling voldoende om afstand te nemen van Groenewoud om in 3.55,89 over de finish te komen. Marijke Groenewoud reed in 3.58,08 een nieuw persoonlijk record en pakte de 2e plaats in de eindstand op de 3000 meter.

Tekst gaat door onder de foto

Eliza Dul leek als derde te finishen in een nieuw persoonlijk record, maar ze werd gediskwalificeerd omdat ze de lijn overschreed waardoor Antoinette Rijpma – de Jong als nog samen met Joy Beune, vierde, en Sanne in ’t Hof, vijfde, naar de wereldbekerwedstrijden mag.

Bente Kerkhoff werd in een fantastisch nieuw persoonlijk record negende.

Update: de diskwalificatie van Dul is teruggedraaid waardoor Antoinette Rijpma – de Jong alsnog net buiten de boot valt. Yegen de NOS vertelde Rijpma dat Dul gezien haar enorme verbetering van haar persoonlijk record dit ook had verdiend. Team Albert Heijn/Zaanlander gaat nu vier vrouw sterk uitkomen in de wereldbeker op de 3000 meter