VVW pakt drie punten tegen Hugo Boys

HEERHUGOWAARD/WERVERSHOOF – Op zondag 24 april stond de uitwedstrijd tegen Hugo Boys op het programma. Het tweede elftal gaf het goede voorbeeld door Spartanen met 0-2 te verslaan, de doelpuntenmakers waren Thomas Smit en Faas Bakker. Een ietwat distributieve voorbereiding vanwege wat verwarring over de locatie van het sportpark was de opmaat voor een rommelige wedstrijd. Iets over tweeën zette Joris Schouten dan ook de wedstrijd in gang.

VVW had het lastig in de openingsfase omdat Hugo Boys hoog druk zette en zo de Wervershovers het voetballen lastig maakte. Dit resulteerde dan ook in een onrustig spelbeeld waarbij VVW weinig tot niet over de middellijn kwam. Hugo Boys maakte hier dan ook gebruik van maar wist niet echt gevaarlijk te worden. Een paar corners werden verwerkt door VVW en schoten van afstand werden gesmoord. Het was duidelijk dat er iets moest veranderen om de overhand te nemen in de wedstrijd. Stefan Otsen ging daarom in de opbouw tussen de centrale verdedigers inspelen en daarmee bleef de bal langer in bezit van de ploeg uit Wervershoof. Echte kansen werden echter nog niet gecreëerd omdat de laatste pass net niet wilde lukken.

Na een uitbraak via de rechterflank werd er een overtreding gemaakt op een metertje of twintig van het doel. Joris ging achter de bal staan, maar kon de bal niet over de muur krijgen. In de rebound wist hij daarna wel Rob Neuvel te bereiken, via een goed steekballetje wist hij zijn broertje Tim aan te spelen. Tim hield zijn hoofd koel trok de bal strak voor en Dave Kok was er als de kippen bij om binnen te tikken 0-1. Dit was een mooie opsteker voor het team en het stond dan ook wat beter. Hugo Boys kon af en toe nog wel gevaarlijk worden doormiddel van hun opportunistische spel, een crossbal richting de opgestoomde rechtsback zette hem vrij voor het doel. Hij kon dit echter niet tot doelpunt promoveren door de bal naast te schieten.

De rest van de eerste helft speelde zich zonder echte mogelijkheden af, tot een paar minuten voor rust. De bal kwam via het middenveld terecht bij de opgekomen Tim Neuvel en Rens Grooteman, Tim koos voor eigen succes en al glijdend kreeg hij de bal op doel. De keeper van Hugo Boys wist in eerste instantie redding te brengen, maar Dave stond wederom op de goede plek en zette zo dan ook de 0-2 ruststand op het bord.

In de rust werd besproken dat scherpte nodig was om Hugo Boys van scoren af te houden. Vooral de standaardsituaties stichtten veel gevaar en daar moest dan ook goed opgelet worden. Ook vond er een wissel plaats, Koen Bakker ging geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Freek Manshanden. Na rust werd duidelijk dat Hugo Boys op zoek was naar de aansluitingstreffer, helaas kwam die goal er ook. Vanuit een corner belandde de bal bij een Heerhugowaardse aanvaller en die wist dan ook de 1-2 te maken. Hierdoor kwam het geloof erin bij Hugo Boys en restte VVW niets anders dan verdedigen. Een aantal hachelijke situaties ontstonden dan ook, voornamelijk uit corners en vrije trappen.

Stan en de verdediging wisten echter de gelijkmaker te voorkomen en naarmate de tweede helft vorderde kon VVW het op de helft van Hugo Boys uitspelen. Na een korte blessuretijd floot de scheidsrechter dan ook af en VVW kon met 3 punten naar de Westrand terugkeren. Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen Blokkers op het programma, de supporters kunnen om 14:00 uur in Wervershoof het team weer aanmoedigen!