VVD Medemblik: “Gaat nieuw contract weer naar Scholtens?”

MEDEMBLIK – Je kon er op wachten, op vragen vanuit de politiek over het debacle met Medemblik aan Zee, het project waarin het stadhuis zou transformeren in een gebouw met appartementen en winkels. Al werden de winkel al snel van het plan afgehaald door de projectontwikkelaar omdat er totaal geen animo voor was bleek later.

Lees ook: Wethouder Broeders is klaar met projectontwikkelaar Medemblik aan Zee en ontbindt het contract

Sjors Heestermans van de VVD fractie in Medemblik wil nu van het college weten of Scholtens, nu het contract ontbonden gaat worden, automatisch een nieuw contract gaat krijgen als zodra er een nieuw contract is opgesteld. Maar ook wil Heestermans van wethouder Jeroen Broeders weten wat de verwachtingspatroon is voor de komende tijd wat het stadhuis betreft.

Woningbouw of toch parkeerplaatsen

Heestermans vraagt zich ook af of de wethouder van voornemens is om opnieuw een woningbouwinvulling de kans te geven mocht zich een serieuze kandidaat zich melden bij de gemeente Medemblik. Vanuit de bewoners van de binnenstad komt ondertussen de oproep richting de gemeente Medemblik om de aanbouw gewoon te slopen en daar parkeerplaatsen te realiseren om het parkeerprobleem in de binnenstad grotendeels te kunnen oplossen.

Andere bestemming

De wethouder liet doorschemeren dat het oude stadhuis mogelijk weer in gebruik zou kunnen worden genomen met een andere bestemming dan eerst het geval was, Heestermans wil nu van de wethouder weten waaraan deze denkt qua invulling van het stadhuis en wil daarbij ook direct een indicatie van de extra lasten die daarmee gemoeid zijn en doe deze gedekt gaan worden. Heestermans ziet dan ook het liefst zodra hier meer duidelijk over is dat de wethouder met de gemeenteraad hierover in gesprek gaat.

Tot slot wil Sjors Heestermans ook weten of de omwonenden van het stadhuis worden meegenomen in de nieuwe ontwikkelingen.