Vrijwilligerspunt biedt gratis trainingen aan vrijwilligers

Vrijwilligerspunt

MEDEMBLIK – Fondsen werven, verantwoording schrijven voor de subsidievertrekker, omgaan met dementie…. Slechts enkele van de vraagstukken die leven bij maatschappelijke organisaties. Vrijwilligerspunt Westfriesland adviseert en ondersteunt organisaties, bijvoorbeeld door een gevarieerd aanbod in gratis trainingen. Brigitta Posch, adviseur van Vrijwilligerspunt: “Bij het besturen van een organisatie komt veel kijken. Wij zijn op de hoogte van de veranderingen in de markt en weten wat een organisatie nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Door onze kennis en kunde te delen, helpen wij organisaties op weg.”  

Vrijwilligerspunt

Tot einde jaar zijn er nog diverse interessante trainingen bij te wonen. Georganiseerd door Vrijwilligerspunt zelf, of door partners. Brigitta: “Het aanbod is divers. Zo organiseren we op 2 november de training ’GOED omgaan met dementie’. Wat als je merkt dat één van je vrijwilligers last krijgt van het geheugen? Hoe ga je daar als organisatie én collega vrijwilligers mee om? Tijdens de training leer je onder andere dementie herkennen en hoe je vrijwilligers met dementie zo lang mogelijk bij de organisatie betrekt.” 

Lees ook: Vrijwilligersmarkt Medemblik goed bezocht

Fondsen 

Op 7 november is de training ‘Fondswerving’. Brigitta: “Er ontstaan veel goede ideeën bij stichtingen en verenigingen, maar dan kijken ze naar het kostenplaatje en moeten ze constateren: geen geld, daar gaat het goede idee. Nee, er zijn ook fondsen die kunnen helpen. Wat heb je nodig om fondsen aan te schrijven? Hoe pak je het aan? Waar ga je zoeken? Tijdens de training kijken we ook naar alternatieven zoals de inzet van het bedrijfsleven, vrijwilligers of crowdfunding.” En dan is er de aanvullende training ‘Verantwoording schrijven’. Brigitta: “Gemeenten en fondsen willen weten hoe hun financiële middelen worden besteed en wat de resultaten zijn. Wij leren tijdens de training op 12 december hoe je dit goed doet.” Deze twee trainingen worden gefinancierd uit de ‘Subsidie Versterken maatschappelijke sector’ van de Provincie Noord Holland.  

Tekst gaat verder onder de foto

Trainingsaanbod 

Een overzicht van alle trainingen staat op www.vrijwilligerspunt.com/alle-trainingen-workshops. Ook biedt Vrijwilligerspunt workshops op maat aan bij de organisatie op locatie. Meer informatie via Brigitta Posch, b.posch@vrijwilligerspunt.com of via 0229-216499

Loading