Vrijspraak voor Abbekerker in zaak moordopdracht op zus en zwager

ABBEKERK – 33-jarige man uit Abbekerk is donderdag vrijgesproken door de rechtbank in Alkmaar. Justitie vond bewezen dat de man een beloning in het vooruitzicht stelde om zijn zus en haar partner te laten vermoorden en eiste twee jaar celstraf, waarvan de helft voorwaardelijk.

De rechtbank meent echter dat er niet genoeg bewijs is in deze zaak. De rechtbank vindt wel dat vaststaat dat er ruzie was over de erfenis van de moeder van de man uit Abbekerk en zijn zus.

Lees ook: Verdachte Abbekerk ontkent: ‘Ik ben absoluut niet van plan geweest om mijn zus en zwager te laten vermoorden’

De verdachte liet tijdens een telefoongesprek met een getuige weten dat hij heel boos was daarover. De rechtbank vindt alleen niet daaruit blijkt dat de man de bedoeling had om zijn zus en zwager te laten vermoorden.

Ook werden geluidsopnamen aangevoerd als bewijs, waarin een telefoongesprek was te horen met de getuige over de mogelijke moordopdracht. Maar ook daarin ziet de rechtbank onvoldoende bewijs, omdat er niet een eenduidig beeld uit blijkt.

Bovendien kan het zo zijn dat er met die opnames is gerommeld en dat valt niet meer te achterhalen, omdat de oorspronkelijke opnames er niet meer zijn.

Daarnaast waren er berichten over ‘een paar goede klappen geven’. Ook dat kun je niet zien als een opdracht geven voor moord, vindt de rechtbank.