Voorbeschouwing Strandvogels 1 – Berkhout 1

ONDERDIJK – Strandvogels treft in de eerste twee wedstrijden van dit seizoen dezelfde tegenstanders als vorig seizoen. Alleen werd toen thuis begonnen tegen St. George waarna een uitduel bij Berkhout volgde. Deze keer werd gestart in Spierdijk en komt Berkhout komende zondag naar Onderdijk.

Berkhout kende vorige week een uitstekende en ook wel verrassende start tegen HSV Sport want de Berkhouters gingen rusten met een 2-0 voorsprong. In de tweede helft wisten de bezoekers die achterstand echter om te buigen in een 2-3 overwinning waardoor Berkhout toch met lege handen achterbleef. In het bekertoernooi begon Berkhout met twee kansloze nederlagen. Tegen Dynamo werd het 0-11, tegen Westfriezen 6-0. In de laatste wedstrijd werd zeer verrassend met 0-3 gewonnen bij KSV.

Berkhout lijkt de juiste opstelling dus gevonden te hebben, ondanks de nederlaag tegen HSV Sport. In Onderdijk zijn de Berkhouters de laatste jaren niet bijster succesvol. De laatste onderlinge wedstrijd, in het seizoen 2019-2020, won Strandvogels met 7-1 terwijl het in het seizoen 2013-2014 zelfs 12-1 werd. Alleen in het seizoen 2007-2008 wist Berkhout een puntje over te houden aan het duel in Onderdijk. Zonder Berkhout tekort te willen doen, Strandvogels mag zondag alleen genoegen nemen met een overwinning als het dit seizoen een rol van betekenis wil spelen in de 4e klasse B.

Of dat lukt kunt u zondag 3 oktober zelf komen bekijken op het complex aan de Sportlaan in Onderdijk. Om 14.00 uur trapt Strandvogels dan af voor de eerste thuiswedstrijd in de competitie sinds Woudia op 4 oktober 2020 met 1-0 werd verslagen.

Op de foto: Een combinatie van blijdschap en verbazing valt van het gezicht van Merlijn Weel af te lezen. Strandvogels won het duel met Berkhout in het seizoen 2013-2014 dan ook met maar liefst 12-1. (Foto: v.v. Strandvogels)