Voorbeschouwing Dynamo 1 – Strandvogels 1, weet Strandvogels de winnende lijn door te trekken?

ONDERDIJK – Ineens lijkt Strandvogels z’n draai gevonden te hebben in de 3e klasse. Na het knappe gelijkspel tegen Spartanen volgde tegen RKEDO voor het eerst dit seizoen een driepunter. En vorige week voegde Strandvogels er tegen Hauwert ’65 meteen een tweede zege aan toe. Daardoor zijn de Vogels opgeklommen naar de 10e plek op de ranglijst. Leuk detail hierbij is dat Strandvogels in de strijd om de periodetitel ook nog foutloos is en geen tegengoal heeft hoeven incasseren.

Tekst: v.v. Strandvogels

Dynamo, de komende tegenstander van Strandvogels, kent een nog veel betere entree in de 3e klasse. Met 19 punten staat de ploeg uit Ursem op de 5e plaats en doet eigenlijk gewoon serieus mee om het kampioenschap. Uit het doelsaldo van 28 voor en 24 tegen blijkt dat Dynamo bijna garant staat voor spektakel. Meest in het oog springend was de 6-5 overwinning op Schagen United. Dynamo verspeelde toen een 5-0 voorsprong bij rust maar wist vlak voor tijd toch de volle winst nog te pakken. Ook vorig seizoen was Dynamo zeer productief, de ploeg maakte toen maar liefst 80 goals.

Strandvogels speelt niet heel vaak tegen Dynamo, maar de laatste ontmoeting is nog niet lang geleden. In het seizoen 2018-2019 speelde Strandvogels op de één na laatste speeldag in Ursem en won met 1-3. Dat was een uitstekende prestatie, maar Strandvogels schoot er niets mee op. Titelconcurrent KSV won namelijk met 24-0 van plaatsgenoot WMC en ging zodoende een week later op doelsaldo met de titel aan de haal. Daarvoor speelde Strandvogels ook in het seizoen 2006-2007 nog een keer in Ursem en ook toen werd het 1-3. Aangezien 3 x nog altijd scheepsrecht is, teken ik voor de derde 1-3 in Ursem!