FC Medemblik stopt met voetballen op de zondag

FC Medemblik

MEDEMBLIK – FC Medemblik gaat in het seizoen 2024/2025 stoppen met voetballen op de zondagen, dat is de uitkomst van de ledenvergadering die afgelopen 8 september werd gehouden, het voorstel van het bestuur werd met ruime meerderheid aangenomen door de leden van FC Medemblik. Hiermee komt er een einde aan een jaren van voetballen op beide dagen in het weekend in Medemblik.

FC Medemblik commissie

Wel kwamen de leden van FC Medemblik met de suggestie om een commissie op te richten die de overgang van voetballen op de zondag naar de zaterdag moet gaan voorbereiden en in goede banen moet leiden. Het bestuur kon zich vinden in dit voorstel en enkele leden hebben zich al aangemeld voor een plaats in deze commissie.

Douwe Tijsseling, Marinus Bood, Hans Nipshagen en Martin Verduin zijn de eerste leden van deze commissie, maar als er andere leden zijn die ook in de commissie willen plaatsnemen dan kunnen zij zich aanmelden.

Lees ook: Leden FC Medemblik moeten kiezen, voetballen op zaterdag of zondag

Fusie Club Medemblik

FC Medemblik werd de nieuwe naam na de fusie tussen MFC opgericht in 1908 en een echte zondagclub en DEK, opgericht in 1946 en spelend op de zaterdagen. Het huidige eerste elftal speelt dit seizoen in de Tweede Klasse. In 2012 verdween de zaterdagtak van FC Medemblik. Deze zal dus nu weer in ere worden hersteld. Toen het gezamenlijke voetbalveld in ‘De Kuip’ onderwater werd gezet om de Pekelharinghaven weer in ere te herstellen scheiden de beide clubs en kregen elk een eigen voetbalterrein, MFC bij het bedrijventerrein en DEK bij de Vlietsingel. Na de fusie kwam dit terrein braak te liggen en is nu een woonwijk aan het worden.

Rivaliteit

Tussen beide clubs was altijd een flinke portie rivaliteit, of je was voor MFC of je was voor DEK, voor beiden kon niet en de discussies over wie nu het beste stonden vaak bol van de spanningen.

Loading