363368023 6511302942295114 5421941874436756465 n
Foto: Monte Visser

Vierspanmenner Monte Visser, al 20 jaar deelnemer aan de Open Friese Kampioenschappen, ‘bloid in Fryslan’

WOGNUM – Wie denkt dat Friezen nuchter zijn vergist zich stevig. Maak ergens een wedstrijd van en ze worden bereenthousiast. Denk aan de Elfstedentocht, schaatsen of fietsen, skutjse in Sneek. Zo ook de paardendagen in Drieusum. Een landbouwdag die zijn weerga niet kent en is gekoppeld aan veel paardenspektakel. 

Bloid in Fryslan.

Al bijna twintig jaar hebben wij het voorrecht te mogen starten in de Open Friese kampioenschappen. Die wij inmiddels omgedoopt hebben tot de ELFhindernissentocht,” vertelt Monte Visser tegen Medemblik Praat.

Voor ons vierspanteam waren het machtige dagen. Dit span loopt momenteel weer zoals het hoort. Alle foutjes die gemaakt zijn kwamen van de menner. De marathon een enkel klein voltetje extra, een haperingetje. Was helaas iets te veel te zien in de minimarathon. Het voorspan was wat vermoeid en de spirit wat kwijt en daar door minder voorwaarts. Dan krijg je “zoeken”. Geen mooi gezicht. Toch een geweldige eerste foutloze ronde. In de tweede ronde raakte ik ze kwijt door kramp in mijn handen, jeuk aan mijn teen en gebrek aan ervaring.

Toen de mannen de ringmeester zagen staan dachten ze langs die vent de uitgang te nemen. Toch erg Bloid met twee keer overall een vierde plek in een internationaal deelnemersveld. Hard voor getraind, zwaar voor gevochten en ons eigen inziens wel verdiend. Overigens heerlijk gesproken met vele andere menners en met name de vierspanners. Fantastisch evenement voor zoiets als socializing.”

Volgens Visser staat het span weer Bloid tussen de veulens en merrie’s lekker bij te komen. “Onze volgende stop is NK cones tweespan en daarna Ameland. “

Loading