Peiling: Boete bij verkeerd aanbieden huisvuil

Op de foto: Afvalzakken liggen op de grond en worden niet meegenomen door HVC

MEDEMBLIK – In de gemeente Hoorn slingeren de handhavers aanbieders van huisvuil op de bon als de het afval verkeerd aanbieden. Daar hebben 12 gezinnen een boete van 130 euro ieder gekregen voor het te vroeg langs te weg zetten van de vuilniszakken.

Het team handhaving van de gemeente Hoorn heeft vuilniszakken die te vroeg langs de weg werden gezet meegenomen en open gemaakt om te achterhalen van wie dit afval afkomstig was. Daarop kregen de 12 gezinnen een boete. In Hoorn zal de aankomende periode veel vaker huisvuil worden gecontroleerd als het te vroeg langs de weg wordt gezet.

Niet alleen in Hoorn een probleem

In de wijken waar nog vuilniszakken worden gebruikt mag het afval pas op de dag van ophalen vanaf 07.30 uur bij de weg worden gezet, dit om overlast van ongedierte tegen te gaan. Maar ook hier trekken velen zich niets van aan en zetten de vuilniszakken al eerder bij de weg.

Dit geldt ook voor plastic afval dat soms dagen langs de weg ligt te wachten tot het wordt opgehaald en zo een enorme overlast veroorzaken omdat vogels, katten en ratten de zakken openmaken en de inhoud over straat gooien.

Stemt u even mee:

Boete bij verkeerd aanbieden huisvuil

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Loading

2 thoughts on “Peiling: Boete bij verkeerd aanbieden huisvuil

  1. Peter Kamstra 4 augustus 2023 at 19:26

    Prima, ik erger mij dood aan de mensen hier die op woensdag al het plasticafval bij de wegzetten, dat pas vrijdags wordt opgehaald. Katten en vogels maken de zakken stuk en dan zie je ook vaak ratten lopen. Gewoon goor

  2. Gertjanneke 8 augustus 2023 at 13:25

    Waarom worden er geen ondergrondse containers geplaatst voor het plastic afval? Zo hoeft men het niet 2 weken in huis of in de tuin te bewaren (wat ook ongedierte aantrekt) En licht het ook niet dagen op straat!

Comments are closed.