Bert Wolters,Marian Commandeur en Thea Brouwers exposeren in de Bonifaciuskerk

bert wolters

MEDEMBLIK – In augustus is er gedurende de weekenden, van vrijdag tot en met zondag, een gevarieerde tentoonstelling in de noordbeuk van de Bonifaciuskerk. De exposanten zijn Thea Brouwers (schilderijen), Marian Commandeur (schilderijen en keramiek) en Bert Wolters (fotografie).

Thea Brouwers voltooide de lerarenopleiding tot docent tekenen en textiele werkvormen. Na vele omzwervingen over de wereld is ze neergestreken in Noord-Holland om weer les te geven. De mens en natuur zijn in haar eigen werk favoriete onderwerpen. Ze gebruikt olieverf, acrylverf of een combinatie van materialen en technieken. Elk werk vertelt een verhaal: een eigen verhaal, een fantasieverhaal of een klassiek spel uit de toneelwereld. De  toeschouwer wordt tevens uitgenodigd om zelf een verhaal bij de schilderijen te bedenken, erbij weg te dromen. In de kerk is een overzicht te zien van portretten, landschappen en bloemstukken; zowel klassiek als eigentijds.

Marian Commandeur is vanaf 1991 cursussen gaan volgen in tekenen, aquarel, acryl en olieverf. Net zo verschillend als de technieken zijn de onderwerpen: figuratief, portret, landschap, stilleven en abstracte vormen. Ruimtelijk werken vormde de volgende uitdaging. Sinds 2010 boetseert Marian in klei figuren, torso’s, aapjes, schalen en vazen. Keramiste Nel Rood is daarbij een belangrijke ondersteunende en stuwende kracht. Op de expositie vindt u veel werkstukken van de afgelopen 10 jaar. Meer informatie staat op de website www.mariancommandeur.nl.

Bert Wolters uit Medemblik begon in 2017 met fotograferen. Hij heeft het zichzelf aangeleerd en is nu voornamelijk gespecialiseerd in macro-fotografie,  natuur en landschappen. Bert heeft afgelopen jaar geëxposeerd in Cultura Andijk en bij het Waterschap in Heerhugowaard. Vanaf september staat er een expositie in Enkhuizen gepland.

U bent van harte welkom in de Bonifaciuskerk, Kerkplein 9 in Medemblik. Entree is gratis.

De expositie is van 4 tot en met 27 augustus geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.30 tot 16.30 uur. Overige dagen gesloten.

Foto: Bert Wolters

Loading