Vier wethouders vanaf 11 juli aan het werk, er staat ze vier moeilijke jaren te wachten

MEDEMBLIK – Aan het begin van de gemeenteraadsvergadering aankomende 11 juli zullen de vier wethouders worden geïnstalleerd, twee van de vier wethouders zullen fulltime aan het werk gaan in de gemeente Medemblik, Gerben Gringhuis (GemeenteBelangen) en Harry Nederpelt (CDA Medemblik), de twee andere nieuwe wethouders met een tijdsbestedingsfactor van 80%, Yannick Nijsingh (D66) en Jeroen Broeders (MORGEN!), Jeroen Broeders krijgt daarbij ontheffing van het vereiste ingezetenschap in de gemeente Medemblik voor de duur van 1 jaar. Broeders woont in Drechterland.

Het wethouderschap is onverenigbaar met het raadslidmaatschap. Het raadslid dat tot wethouder wordt benoemd en die benoeming aanvaardt wordt geacht ontslag te nemen als lid van de raad met ingang van het tijdstip waarop de benoeming tot wethouder wordt aanvaard. Indien de raad besluit G.J. Gringhuis en H.P.F. Nederpelt tot wethouder te benoemen, ontstaan twee vacatures in de raad. In verband hiermee zal de raad een afzonderlijk voorstel worden voorgelegd voor de toelating van twee raadsleden. De drie nieuwe wethouders stellen zich even voor:

Wie is Gerben Gringhuis

Gerben is 41 jaar, getrouwd, heeft twee dochters en woont in Zwaagdijk Oost. Hij is werkzaam bij Sportfondsen Nederland, waar hij diverse functies heeft bekleed zoals assistent-accountant, adviseur en applicatiebeheerder. Zijn kennis over zwembaden, sporthallen en complexen en dorpshuizen is nu al zeer nuttig in de gemeenteraad en hopelijk straks ook namens GemeenteBelangen in het College.

Daarnaast staat Gerben midden in de Zwaagdijkse samenleving als voorzitter van de lokale jeugdbeweging en handbalscheidsrechter. Ook was Gerben lid van de dorpsraad en van de adviesraad Sociaal Domein.

Wie is Yannick Nijsignh

Yannick is 31 jaar en woont in Wognum. Yannick zat eerder in de gemeenteraad van Medemblik. Zijn ervaring en opleiding liggen binnen het sociaal domein. Na zijn opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening is Yannick begonnen binnen het welzijnswerk. Daarna heeft hij een aantal jaar in de ouderenzorg gewerkt om vervolgens weer terug naar het welzijnswerk te gaan. Voor Yannick is het belangrijk om in zijn werk een bijdrage te leveren aan de samenleving. De afgelopen jaren heeft Yannick mede door mijn raadswerk – en interesse – verdiept in het vergroenen van onze wereld.

Wie is Jeroen Broeders

Bij het schrijven van dit bericht hadden wij de persoonlijke gegevens van Jeroen Broeders nog niet ontvangen.. Zodra wij deze binnen hebben zullen wij dit bericht updaten.

Ook moeten de vier wethouders hun nevenfuncties openbaar maken, deze zullen na de installatie van de vier wethouders op de website van de gemeente Medemblik bekend worden gemaakt. Opvallend is dat het huidige college een tijdsbestedingsnorm van 380% heeft, terwijl het nieuwe college een tijdsbestedingsnorm van 360% heeft.

Harry Nederpelt (CDA) zijn plaats in de gemeenteraad zal door Elise Salman (25), en komt uit het prachtige Wognum. Westfries in hart en nieren. Na het afronden van haar studie Archeologie heb zij een gooi naar het burgemeesterschap van gemeente Opmeer gedaan. De motivatie, kennis en kunde die zij heb opgedaan tijdens dit proces zal ze nu inzetten in de gemeenteraad voor het CDA.

Gerben Gringhuis zijn plaats in de gemeenteraad zal door Yvonne Buwalda (54) uit Medemblik worden ingenomen. In het dagelijks leven is Yvonne Buwalda werkzaam als afdelingshoofd Werk, Uitkeringen en Participatie bij Halte Werk. Sinds vorig jaar is zij politiek actief bij GemeenteBelangen Medemblik.