Weerbericht Medemblik: Zonnige start, later meer stapelwolken

MEDEMBLIK – De dag gaat vrij zonnig van start en er komen stapelwolken tot ontwikkeling. ’s Middags kan lokaal een bui vallen, maar de meeste plaatsen houden het droog. De temperatuur komt rond 20 graden uit. Komende dagen blijft het relatief koel zomerweer met dagelijks kans op een bui.

Eerst is het nog aan de frisse kant, maar de zon schiet uit de startblokken. Vanaf de Noordzee schuiven af en toe wat wolkenvelden over. Eenmaal boven land verbrokkelen deze wolkenvelden ook een beetje en heeft de zon kans om goed door te breken. Het is droog en de wind neemt gedurende de ochtend in kracht en wordt west tot noordwest van richting.

Tijdens de middag schijnt de zon geregeld en er komen stapelwolken tot ontwikkeling. Opnieuw maakt het binnenland de grootste kans op een lokale bui. Veel regen wordt niet verwacht en de buien trekken ook vrij snel weer weg. De wind wordt overwegend noordwestelijk en koelere lucht vanaf de Noordzee zet koers richting ons land. Aan het begin van de middag is het 18 tot 20 graden in het noorden en westen. Met het aantrekken van de wind zet de temperatuur een daling van enkele graden in. In het zuidoosten kan het wat langer opwarmen en wordt het maximaal 23 of 24 graden.

De avonduren verlopen vervolgens weer grotendeels droog. De restanten van stapelwolken maken plaats voor brede opklaringen en het koelt weer in rap tempo af. De minimumtemperatuur komt in de nacht naar woensdag nog een fractie lager uit met 8 graden in het oosten en 10 graden in het westen.(Bron: Weeronline)

Loading