Verkiezingsdag vergeten bij afsluiting Stegbrug Medemblik

MEDEMBLIK – De Stegbrug, de voetgangersverbinding tussen Plan West en de Ridderstraat in het centrum van Medemblik was tot grote verbazing van D66 afgesloten op de dag dat er verkiezingen waren voor de Provinciale Staten en het Waterschap. Mensen die nu te voet wilden gaan stemmen moesten een flinke omweg maken om bij het stembureau te komen waardoor D66 het vermoeden kreeg dat sommigen daarom maar zijn thuisgebleven.

Lees ook: Heeft afsluiting van de Stegbrug in Medemblik stemmers er van weerhouden om te stemmen? D66 wil opheldering college

In een reactie op vragen van D66 waarom juist op de verkiezingsdag de brug met een zelfgemaakt bord was afgesloten zegt de gemeente Medemblik: “Bij de aanvraag van de afsluiting is deskundig gekeken of het belemmering geeft voor voetgangers. Hierbij is geen rekening gehouden met de verkiezingsdag. De afstand die voetgangers extra moeten overbruggen bedraagt ongeveer 400 meter. Dit is een acceptabele afstand voor een afsluiting van 2 dagen.

De extra afstand van die de voetgangers moesten lopen, zo’n 400 meter, was volgens de gemeente Medemblik geen reden om de afsluiting te weigeren.

En over het bord dat door de aannemer zelf was gemaakt en geplaatst zegt de gemeente Medemblik: “De aannemer heeft niet de juiste bebording gevoerd. Op de dag van constatering is de aannemer hierop aangesproken en de aannemer heeft diezelfde dag de juiste bebording geplaatst

De gemeente Medemblik geeft D66 wel gelijk over het plaatsen van borden door o.a. particulieren op de openbare weg: “Wij ontvangen regelmatig meldingen van mensen die spullen in parkeervakken of op de openbare weg zetten. Hierbij wordt de afweging gemaakt of er sprake is van directe hinder. Als dit niet het geval is mogen de spullen voor een afgesproken periode blijven staan. Na deze periode wordt gecontroleerd of de spullen ook echt zijn verwijderd. Als dit niet het geval is wordt overgegaan op bestuursrechtelijk handhaven. Als de spullen mogelijk gevaar veroorzaken wordt ook overgegaan op bestuursrechtelijk handhaven. Hierbij wordt de eigenaar direct verplicht hier iets mee te doen.