Verkeersplan OWF voor extra afslag A7 bij Nibbixwoud valt slecht bij omwonenden, vrees voor verkeersoverlast

NIBBIXWOUD – De Ondernemers Federatie Medemblik (OWF) kwam in 2023 met plannen voor een extra afslag van de A7 bij Nibbixwoud om zo het bedrijventerrein van Nibbixwoud beter bereikbaar te maken voor het bestemmingsverkeer voor het bedrijventerrein Overspoor en Westerspoor. Volgens het OWF is deze extra afslag nodig om een verkeersinfarct in Nibbixwoud tegen te gaan.

Lees ook: Ondernemers Federatie Medemblik waarschuwt voor verkeersinfarct Nibbixwoud

Plannen vallen niet goed bij omwonenden Wijzend

Met het maken van de plannen heeft het OWF geen rekening gehouden met de bewoners van de Wijzend. De omwonenden zijn het eens met het OWF dat een goede bereikbaarheid van beide bedrijfsterreinen belangrijk is, maar dat er ook rekening moet worden gehouden met de neveneffecten van het plan.

De omwonenden vrezen vooral een onwenselijke toename van het verkeer op de Wijzend. De omwonenden verwachten dat veel verkeer dat nu richting Midwoud/Oostwoud en dan via de Broerdijk naar de A7 wordt geleid dan de kortste en mogelijk snelste route gaan kiezen, de extra afslag op de A7.

Lang geleden, de A7 was toen nog de E10 was er een rechtstreekse verbinding tussen de Wijzend en de A. C. de Graafweg. Toen de A10 werd omgebouwd naar de vierbaans A7 zoals die nu is met op- en afritten naar de A.C. de Graafweg zou de Wijzend worden afgesloten maar na overleg met o.a. Rijkswaterstaat, de provincie Noord-Holland en de toenmalige gemeente Wognum werd voor een alternatieve oplossing gekozen door de Wijzend met een viaduct die werd aangesloten op de Nieuwe Weg in Wognum een omrijroute te creëren die alleen gebruikt zou gaan worden voor het bestemmingsverkeer.

Bij de herinrichting in 2021 is de Wijzend duurzaam en veilig ingericht waarmee nog wel rekening is gehouden met het bestemmingsverkeer.

De omwonenden van de Wijzend wil dan ook dat de gemeente Medemblik, het college en de gemeenteraad met hun rekening gaan houden.