Verdachte dodelijk ongeval wil dolgraag rijbewijs terug, ‘ik kan helemaal niets meer’

OPMEER – De verdachte van het dodelijk ongeval van afgelopen 22 april van dit jaar op de Opmeerderweg in Opmeer waarbij een 29-jarige man uit Rotterdam bij om het leven kwam moet nog zeker twee weken wachten om te horen of hij wel of niet zijn rijbewijs, die direct na het ongeval in beslag werd genomen, weer terugkrijgt.

Julian R. uit Kreileroord reed met zijn sportauto met hoge snelheid en volgens zijn eigen woorden te roekeloos over de Opmeerderweg toen het zo vreselijk fout ging. ,,Door mijn fout is mijn vriend overleden,” vertelde R. aan de voorzitter van de meervoudige kamer. Sinds het gebeuren zit R. werkloos thuis, hij is niet ontslagen bij het transportbedrijf waar hij werkt, maar krijgt geen salaris uitbetaald.

R. is onder behandeling bij een psycholoog omdat het niet goed ging met hem. R. vertelde tijdens de pro forma zitting dat het een harde leerschool is geweest en geleerd heeft van het ongeval, maar omdat hij geen rijbewijs heeft en woont in een klein dorp in de Wieringermeer kan hij het huis niet uit, kan hij geen ander werk krijgen en mist hij zijn sociale contacten. “Ik zit al 4 maanden stil, lig veel in bed, want waarom zou ik eruit komen ik kan en mag toch niets doen op wat helpen in de huishouding na,” aldus R.

De officier van justitie ziet geen reden om R. zijn rijbewijs terug te geven, deze is voor 9 maanden in beslag genomen en hiervoor is het rijbewijs ook al eens in beslag genomen omdat R. op een 100 km/u weg ruim 150 km/u zou hebben gereden, met passagier. De raadsman van R. mr. Peter Spoelstra verzocht de rechtbank om juist wel het rijbewijs terug te geven aan zijn cliënt zodat hij weer aan het werk kan gaan en zijn leven als vrachtwagenchauffeur weer kan oppakken.

De officier van justitie reageerde hierop door te stellen dat zodra de inhoudelijke zitting, deze zal pas in 2024 plaatsvinden omdat het onderzoek naar de sportwagen en de aanpassingen aan deze auto, nog niet is afgerond, de rechter waarschijnlijk een straf zal opleggen die hoger is dan de 9 maanden rijontzegging die het OM. nu heeft opgelegd.

De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak of R. wel of niet zijn rijbewijs terugkrijgt.

Eén gedachte over “Verdachte dodelijk ongeval wil dolgraag rijbewijs terug, ‘ik kan helemaal niets meer’

Reacties zijn gesloten.