Veiligheidsregio: “Locatie lappenmarkt voldeed niet meer”

MEDEMBLIK – De zeperd van de afgelopen lappenmarkt ligt nog vers in het geheugen, naast het slechte weer deed ook de verhuizing naar de Overtoom en Oude Haven een flinke duit in het zakje als oorzaak van het mislukken van de lappendag 2023. MORGEN! en Hart voor Medemblik willen daarom ook uitleg van de gemeente Medemblik waarom tot deze verhuizing van de lappenmarkt is besloten.

Mariëtte Bakker, woordvoerder van de Veiligheidsregio, laat aan deze website weten dat de oude locatie niet meer voldeed vanwege de slechte bereikbaarheid voor de hulpdiensten. “Vanwege deze slechte bereikbaarheid heeft de veiligheidsregio het advies gegeven om de lappendag te verplaatsen. De veiligheidsregio heeft dus alleen een adviserende taak, het is aan de gemeente om dit advies over te nemen,” aldus Mariëtte Bakker.

Meerdere partijen bij beslissing betrokken

Naast de Veiligheidsregio zijn volgens Bakker meerdere partijen betrokken bij de beslissing om de Lappenmarkt te verhuizen naar de Overtoom en Oude Haven. “Deze partijen, de gemeente Medemblik, de middenstand en de marktkooplui hebben samen meegedacht en gezocht naar een alternatieve locatie voor de lappendag en in gezamenlijkheid is besloten om gebruik te gaan maken van de nieuwe locatie aan de Overtoom en Oude Haven,

Het is dus nog maar de vraag of de lappenmarkt teruggaat naar de oude locaties in de Bagijnhof, die met aan weerskanten stalletjes niet de wettelijke doorgang heeft om hulpdiensten als bijvoorbeeld de brandweer en ambulance, door te kunnen laten, en op de Ridderstraat en Westerhaven.