Hart voor Medemblik wil lappenmarkt terug naar Bagijnhof en Westerhaven

MEDEMBLIK – Ook Hart voor Medemblik is op de Lappenmarkt gedoken en ziet het liefst dat het college besluit om deze terug te brengen naar de Bagijnhof en de Westerhaven, maar de Ridderstraat grotendeels vrij laat om zo de hulpdiensten de kans te geven dat bij calamiteiten deze via het Achterom de binnenstad kunnen bereiken.

Naar eigen zeggen hebben sommige kraamhouders aangegeven aan Hart voor Medemblik dat zij zich volgend jaar niet zullen inschrijven als de markt weer op de Overtoom plaatsvindt. “Dat baart ons zorgen, daarom willen wij met het college/gemeente een oplossing zoeken die een juiste balans biedt tussen veiligheid en het behoud van de traditionele charme en historische waarde van de Lappenmarkt,” schrijft Hart voor Medemblik in vragen aan het college.

Hart voor Medemblik ziet dan ook het liefst dat de gemeente Medemblik met alle partijen om tafel gaat zitten om dit probleem op te lossen en de Lappenmarkt weer terug te brengen daar waar hij hoort, op de Bagijnhof en de Westerhaven.