Varkensboetje Oostwoud blijft de gemoederen bezighouden (Video)

OOSTWOUD – Daar waar de meerderheid van de gemeenteraad het raadsvoorstel van het college eigenlijk als hamerstuk wilde afdoen is Niels de Waal van Hart voor Medemblik hier fel op tegen. De Waal wil eerst dat op alle 82 vragen die hij in september heeft gesteld over het boetje worden beantwoord en dat er in de raadsvergadering van 21 december hier dan over wordt verder gepraat.

Lees ook: 70.000 euro voor opknappen varkensboetje Oostwoud,

Het onderwerp lijkt meer een meer een prestigeproject van Hart voor Medemblik en De Waal te worden ondanks dat op de laatste cent van de 250.000 euro die HVC heeft gedoneerd voor Oostwoud/Midwoud kan worden verantwoord, en ondanks dat het college het boetje én de oude boomgaard wil gaan opknappen en over de rest van het geld dat overblijft de inwoners van Oostwoud en Midwoud wil laten beslissen wat hiermee moet gebeuren.

Lees ook: Terugkijken: Motie van afkeuring Hart voor Medemblik over ‘Boetje’ Oostwoud verworpen

Opvallend is ook het aantal inwoners van Oostwoud/Midwoud die juist tegen het opknappen van het boetje zijn, de groep die hier liever woningbouw ziet verschijnen groeit met de dag, gezien de reacties op de sociale media over het boetje.

2 gedachten over “Varkensboetje Oostwoud blijft de gemoederen bezighouden (Video)

  1. Bart huisman van groenlinks laat op Facebook een veel betere oplossing zien dan geld te pompen in 2 muren en oude boomgaard, gewoon 6 of 8 woningen of 14 appartementen bouwen daar. Besteedt het geld maar aan het verduurzamen van ons zwembad en speeltuinen

Reacties zijn gesloten.