Van tijd tot tijd regen of (natte) sneeuw en vrijdag later veel wind

Code geel voor plaatselijke gladheid in het hele land.

WEST-FRIESLAND – Vanochtend is er veel bewolking. Er valt eerst af en toe regen of natte sneeuw, maar geleidelijk wordt het op de meeste plaatsen droog. In het noorden is er dan ook wat zon. In de eerste uren is er nog kans op plaatselijke gladheid. Er staat een zwakke tot matige noordoostenwind.
Vanmiddag is het overwegend bewolkt.

Van het zuidwesten uit breidt een regengebied zich verder over het land uit. In het noorden is later wat natte sneeuw mogelijk. De maximumtemperatuur lig op veel plaatsen rond 4°C. Alleen in Zuid-Limburg wordt het 10°C. De wind is zwak tot matig uit een oostelijke richting. Vanavond is het bewolkt en regent het op veel plaatsen. In de noordelijke helft is ook (natte) sneeuw mogelijk en plaatselijk kan het daar glad worden. De wind is oostelijk en overwegend matig.

Komende nacht regent het op veel plaatsen. In het noorden is ook (natte) sneeuw mogelijk en daar is er kans op gladheid. De minimumtemperatuur loopt uiteen van dicht bij het vriespunt in het noorden tot 9°C in het zuiden van het land. In het zuiden staat weinig wind. Elders is de wind zwak tot matig, langs de noordwestkust krachtig windkracht 6, uit een oostelijke richting.

Morgenochtend is er veel bewolking. Op veel plaatsen regent het. In het noorden valt (natte) sneeuw en kan het glad zijn. De wind komt uit het noordoosten en is matig, langs de kust krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. In het zuiden komt de zwakke tot matige wind uit het zuidwesten.

Morgenmiddag regent het in het zuidoosten. De (natte) sneeuw in het noorden breidt zicht steeds verder over het land uit. Plaatselijk kan het glad worden. De maximumtemperatuur ligt iets boven het vriespunt in het noorden en rond 11°C in het zuidoosten van het land. De wind draait overal naar het noorden en neemt flink toe. Boven land wordt de wind matig en af en toe vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7.

Morgenavond is het bewolkt met op veel plaatsen eerst nog regen of (natte) sneeuw. Plaatselijk kan het glad zijn. De wind wordt noordwestelijk, matig boven land, af en toe krachtig, windkracht 6, aan zee. (Bron: KNMI)