Van droom naar een nachtmerrie, het huis van Louisa Heddes laat nog op zich wachten

MEDEMBLIK – Ze wilde de droom van haar vader verwezenlijken, langs de Brakeweg in Medemblik de vervallen oude schuur omtoveren naar een prachtig huis waarin zij dan zou gaan wonen. Na lang touwtrekken met de gemeente Medemblik kreeg zij in oktober 2022 dan eindelijk toestemming van de gemeente Medemblik om haar droom waarheid te maken.

Nu zijn leven we in maart 2024 en de mensen die regelmatig over de Brakeweg rijden zien nog steeds niets wat op een paleisje lijkt. En hopelijk kan het startsein binnenkort gegeven worden. De reden dat het allemaal lang duurt is dat In de grond, waar de voormalige schuur stond, asbest is aangetroffen en dat moest eerst gesaneerd worden alvorens de vergunning geldig zou zijn. Dat is een proces wat tijd, geld en energie in beslag neemt.

Tijdens dit proces werd er door de gemeente in eens aangegeven dat er nog meer onderzoek gedaan zou moeten worden, dit keer naar vervuiling op oa pac, lood en andere stoffen. Zo wordt Louisa weer verder op kosten gejaagd, kosten waar ze geen rekening (meer) mee had gehouden, omdat alle benodigde onderzoeken in het voortraject al eens waren uitgevoerd.

De asbest in grond is nu gesaneerd en het onderzoek wat nu nog verlangt wordt, daarover is ze nog in conclaaf met de gemeente. Tot die tijd woont ze in haar tijdelijke woning op het erf en komt er hopelijk in juni 24 eindelijk een paal in de grond…

Op de foto’s de huidige situatie van Louisa’s droomhuis langs de Brakeweg