Vakbond CNV wil zo snel mogelijk met directie Hessing om tafel

ZWAAGDIJK-OOST – CNV Vakmensen is overvallen door de aankondiging van groentefabriek Hessing, dat de productielocatie in Zwaagdijk helemaal dichtgaat. ‘We kregen een kort briefje dat de productie in z’n geheel verhuist naar Venlo. En dat daarbij zo’n 300 banen verdwijnen. Daar moeten we het tot nu toe mee doen. We willen zo snel mogelijk in overleg met de directie, want dit heeft een gigantische impact voor de mensen hier‘, reageert onderhandelaar Tossif Alvi van CNV Vakmensen.

Lees ook: Hessing Zwaagdijk sluit de deuren, bijna 300 werknemers verliezen hun baan

Goed sociaal plan

Hessing is een bekende leverancier van vers gesneden groenten en fruit. Het bedrijf levert vooral aan grote supermarkten. Op de locatie in Zwaagdijk blijft straks alleen nog een kantoor over voor ondersteunende diensten. De productie verhuist in de loop van dit jaar in z’n geheel naar de nog vrij nieuwe fabriek in Venlo.

Op zoek naar ander werk

De impact van de sluiting voor de mensen in Zwaagdijk is enorm‘, zegt Alvi. ‘Naar Venlo, dat is ruim 200 kilometer rijden! Je kunt wel raden wat dat hier betekent voor de mensen. Die moeten allemaal op zoek naar ander werk, want verhuizen richting Venlo is voor de meesten geen optie. Het gaat niet alleen om 300 vaste krachten, maar ook om nog eens honderden uitzendkrachten, vooral afkomstig uit Oost-Europa.’

Snel overleg over sociaal plan

CNV Vakmensen wil zo snel mogelijk met de directie in overleg over een goed sociaal plan, met extra aandacht voor hulp bij het vinden van een andere baan in de regio.