Update: Stankoverlast veroorzaakt door compost uitrijdende boer, diverse mensen hadden last van ogen en luchtwegen

MEDEMBLIK – Medemblik heeft sinds vanochtend te maken met een hevige stanklucht vanwaar de herkomst onduidelijk is. De brandweer is het riool aan het inspecteren om te kijken of daar de lucht vandaan komt maar hebben de bron nog niet kunnen ontdekken.

Diverse inwoners van Medemblik laten weten last te hebben van tranende ogen en zere luchtwegen door de penetrante geur die het meest lijkt op een vermenging van koeienmest en chemisch materiaal. Mocht last hebben van de stank, sluit ramen en deuren en doe de mechanische ventilatie uit.

Update: Woordvoerder Marc Kamminga van de gemeente Medemblik laat in een reactie weten dat na rondvraag blijkt dat een agrariër in de omgeving van Medemblik zijn composthoop aan het uitrijden was. Met het riool zijn na onderzoek door de brandweer geen problemen geconstateerd.

3 gedachten over “Update: Stankoverlast veroorzaakt door compost uitrijdende boer, diverse mensen hadden last van ogen en luchtwegen

  1. Je kan mij niet wijsmaken dat die troep onschadelijk is voor mens en dier. Mijn ogen deden gewoon pijn van die troep.

  2. Dit is organisch materiaal van de composthoop… Niet goed om op te eten maar ik denk niet dat je iets krijgt van de stank.

  3. Tranende ogen, zere luchtwegen, mijn man heeft astma en kreeg ademnood door die vreselijke stand.. Je gaat ons toch niet wijs maken dat dit een gezonde lucht is geweest.

Reacties zijn gesloten.