Donkere wolken boven Big Bazar, tienduizenden euro’s huurachterstand en ontruiming 2 panden

Big Bazar Hoorn

HOORN – Prullenwinkel Big Bazar, een soort van Action maar dan in het klein, verkeerd in zwaar weer. De kantonrechter in Alkmaar heeft verhuurder van winkelpanden Hoorne Vastgoed in het gelijkgesteld in de zaak tegen Big Bazar waarin zij om betaling van de huurachterstanden vroegen en ontruiming van de winkelpanden in Schagen en Wormer. Big Bazaar huurt ook een winkel in Hoorn maar of deze ook van Hoorne Veste wordt gehuurd is niet duidelijk. Beide bedrijven willen niet reageren op vragen.

Wel laat een woordvoerder van Hoorne veste weten dat Big Bazar het financieel moeilijk heeft en als het niet op de reguliere weg lukt de huurpenningen te incasseren het dan maar via de rechter moet gebeuren.

De kantonrechter in Alkmaar veroordeelde Big Bazar om binnen 4 weken na de betekenis van het vonnis beide winkelpanden te ontruimen en de sleutel bij Hoorne Veste in te leveren. Daarnaast moet Big Bazar ook een bedrag van € 89.493,13 vermeerderd met de wettelijke handelsrente betalen. Ook moet Big Bazar voor iedere maand of een deel daarvan voor de eerste van de maand een bedrag van € 15.761.53 aan Hoorne Veste voldoen voor het winkelpand in Schagen en € 10.948,03 voor het pand in Wormer. Dit tot aan de dag van ontruiming gerekend vanaf 1 juli 2023. Ook moet Big Bazar de proces kosten betalen

Het is onduidelijk of Big Bazar gaat betalen of uitstel van betalen gaat aanvragen. Vaak resulteert dit in een faillissement van het bedrijf.

Loading