WhatsApp Image 2022 03 01 at 11.47.48 PM2
Foto: RV Fotografie

Twee vrouwen komen met de schrik vrij bij waterongeval Oostwoud

OOSTWOUD – Dinsdagavond rond half acht werden de hulpdiensten massaal opgeroepen voor een waterongeval aan de Veldhuis in Oostwoud. Meerdere brandweervoertuigen, twee ambulances, politie en een traumahelikopter rukten met spoed uit naar de melding.

Eenmaal ter plaatse gekomen hebben de hulpdiensten een zoekactie gehouden omdat zij de auto niet konden vinden. Uiteindelijk bleek het ongeval zich verderop afgespeeld te hebben aan het einde van een boerenweg. Deze boerenweg begint in de bocht van de Komweg met de Dirk Bijvoetweg.

Een auto met twee inzittenden die vermoedelijk vanaf de Komweg kwam is door nog onbekende oorzaak rechtdoor gegaan over het boerenland / boerenweg (betonplaten) en is vervolgens aan het eind van de desbetreffende weg, rechtdoor gegaan en over de kop geslagen waar bij de auto uiteindelijk op zijn kop in het water tot stilstand kwam.

Na de crash konden beide inzittenden zelf uit het voertuig komen en 112 bellen. De traumahelikopter hoefde uiteindelijk niet ter plaatse te komen en is onderweg afgemeld. Beide vrouwen zijn nagekeken door ambulance personeel en vervolgens door de ambulance naar huis gebracht.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is onbekend.  De auto kan als total loss worden beschouwd.

Loading