Share

MORGEN! wil een warm huis voor vluchtelingen uit de Oekraïne

MEDEMBLIK – Door de inval van Rusland voltrekt zich momenteel een enorme humanitaire ramp in Oekraïne. Honderden duizenden mensen zien zich genoodzaakt om alles achter te laten en te vluchten naar veiliger oorden. Het betreft vooral vrouwen, kinderen en ouderen.

Nederland zal haar plicht jegens deze mensen vervullen en opvang bieden. Dat lijkt op voorhand echter een onmogelijke opgave, gezien het grote woningtekort. Dit noodzaakt tot alternatieve opvang en betekent wellicht dat honderden mensen met elkaar in sporthallen, hotels, e.d. worden opgevangen. Niet de meest optimale situatie.

Bert de Jong

Bert de Jong, fractielid van MORGEN! zegt tegen RTV West-Friesland: “We zijn de afgelopen dagen benaderd door verschillende inwoners uit onze gemeente met de vraag of zij kunnen helpen bij de opvang van deze vluchtelingen. Het gaat hierbij om inwoners die woonruimte over hebben in of bij hun woning.

Meldpunt particuliere opvang Oekraïne

Wij zien in deze initiatieven / aanmeldingen een hele mooie mogelijkheid om de vluchtelingen uit Oekraïne (tijdelijk) op te vangen. Het zorgt voor een snel en veel royaler aanbod dan van Rijkswege georganiseerd kan worden. Het zorgt ook voor verbondenheid met het vreselijke lot van Oekraïne  en troost die in deze tijd hard nodig is.

Of en hoe particuliere opvang gebruikt kan worden is nog onzeker, maar als de noodzaak zich voordoet, dan willen we daar klaar voor zijn. Daarom vragen we u om zich aan te melden als u woonruimte beschikbaar heeft. Dat kunt u doen via deze link: eenwarmhuisvooroekraine@morgeninmedemblik.nl, “ aldus De Jong

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl