In twee jaar tijd wordt gezin in Andijk getroffen door hevige woningbrand

ANDIJK – Grote brand werd er gisteren gegeven door de Veiligheidsregio toen bleek dat de brandmelding in een woonboerderij in Andijk zich onder de dakpannen bevond waar ook een riet aanwezig was. Een hoogwerker uit Enkhuizen bijgestaan door de korpsen uit Andijk, Bovenkarspel en Wervershoof gingen aan de slag om de brand te blussen. Een klus die nog niet zo gemakkelijk was vanwege de aanwezigheid van het riet

Het pand uit 1850 vatte waarschijnlijk vlam tijdens werkzaamheden aan het platte dak, de werknemers van het bedrijf die daar aan het werk waren probeerden nog uit alle macht om de brand te blussen maar dat mocht niet helpen. Pas na enkele uren kon de brand meester worden uitgegeven en werd stichting Salvage opgetrommeld om de bewoners bij te staan bij de schadeafhandeling.

De bewoners van het pand weten nog maar al te goed wat hun nu weer te wachten staat, in 2022 overkwam hun hetzelfde en konden ze pas na maanden van wachten hun huis weer betrekken, toen was een schoorsteenbrand de oorzaak. Een geluk bij het ongeluk is dat het vierkant van de boerderij de brand ongeschonden is doorgekomen, de boerderij zelf heeft veel rook- en waterschade.