Twee mannen die worden verdacht van betrokkenheid dode man Medemblik langer vast

MEDEMBLIK – Zoals verwacht heeft de rechter-commissaris afgelopen donderdag de twee mannen, een inwoner van Amsterdam en een inwoner van Diemen, hun detentie met twee weken verlengd. Herni Lukačević werd werd op dinsdagochtend 27 september 2022 aangetroffen op een terrein bij een loods in Medemblik. Reanimatie mocht niet meer baten, de 54-jarige man overleed ter plekke.

De politie ging direct uit van een misdrijf en er volgende een paar dagen van onderzoek van de loods en de directe omgeving van de loods naar mogelijke sporen die konden leiden naar de daders. De loods zelf werd tot op de millimeter onderzocht maar direct bewijs naar de daders werd niet gevonden.

Na een uitzending van Opsporing Verzocht en een herhaald verzoek aan mensen in de omgeving kwamen er wel een paar tips binnen. Afgelopen maandag 13 maart werden de twee mannen van 28 jaar aangehouden en in afzondering gezet, zij mogen enkel contact hebben met hun advocaten.

Over twee weken zal de rechter-commissaris vrijwel zeker besluiten dat de detentie nogmaals verlengd gaat worden en dan voor de duur van 3 maanden.