Trampolinespringer Jordy Mol start crowdfundingsactie, ‘wij krijgen geen cent van de bonden, trampolinespringen is niet belangrijk’

NIBBIXWOUD – Trampolinespringer Jordy Mol uit Nibbixwoud springt zaterdag 18 maart zijn eerste wedstrijd in het trampolineseizoen 2023 tijdens de Flowercup in Aalsmeer. Een groot internationaal toernooi met maar liefst 325 deelnemers uit binnen- en buitenland.

Jordy vertelt over zijn crowdfundingsactie: “Om mij direct te kwalificeren voor het WK en de Worldcupserie, moet ik een flink persoonlijk record springen. Mijn persoonlijk record is nu nog 55.550 punten en de limiet is 57.660 punten. Pittig, maar ik ga ervoor. De trainingen gaan lekker, ik ben in vorm, ik ben met een moeilijkere oefening bezig en ik ben natuurlijk heel nieuwsgierig wat mijn plek is in dit internationale geweld in Aalsmeer.

Het is nu nog onbekend hoe laat ik moet springen in Aalsmeer, maar in ieder geval tussen 14.30 uur en 17.30 uur. Ik ben er klaar voor en heb er zin in!

Nieuwe actie gestart op Talentboek.nl!

Zoals u weet train ik 25 uur per week bij Triffis in De Meent Alkmaar, omdat ik een Olympische droom heb. Parijs 2024 komt nog even te vroeg, maar ik heb er alles voor over om in Los Angeles 2028 voor Nederland uit te mogen komen op de Olympische Spelen. Dankzij uw gulle giften is het voor mij mogelijk om topsport te kunnen bedrijven en kan ik mijn Olympische droom nog steeds in stand houden,” gaat Jordy verder.

Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Ik heb laatste zes jaar bijna 30.000 euro aan donaties en gulle giften opgehaald via Talentboek.nl van Yvonne van Gennip. Heel bijzonder en niet te bevatten dat zoveel mensen mijn Olympische droom willen en blijven steunen. Nogmaals iedereen bedankt voor alle steun op wat voor manier dan ook!

Het blijft jammer dat de KNGU en NOC*NSF niet in het trampolinespringen geloven. Jordy: “Wij krijgen van hen geen ondersteuning en wij moeten nog steeds alles zelf bekostigen. De ontvangen 30.000 euro aan donaties is bijna verdampt, dus daarom ben ik een nieuwe crowdfundingsactie gestart.”

https://yvgtf.nl/talentboek/help-jordy-mol-naar-het-wk-in-birmingham