Toptalent Sofia Schilder Nederlands kampioen op de marathon bij de Junioren A.

HOOGWOUD – Het afgelopen weekend was voor het aanstormend talent uit Hoogwoud een weekend waar ze met veel plezier naar terug kan kijken. ’s Middags stond het NK Marathon voor de Junioren A. op de kalender die zij wist te winnen door solo over de finish te gaan.

’s avonds stond dan ook nog de 80 ronden bij de Topdivisie dames op de kalender en ook daar baarde de marathonschaatsster uit Hoogwoud opzien door als derde te eindigen. Na afloop vertelde Sofia vanuit de auto onderweg naar Hoogwoud hoe zij beide races heeft ervaren.

Na dit seizoen staat Sofia Schilder nog een klus te wachten, zoeken naar een nieuwe ploeg omdat ze uit eigen beweging weggaat bij haar huidige team van Van Ramshorts-Renault waar ze zich niet meer echt thuis voelt. Ook gaan er geruchten dat de hele ploeg wordt opgeheven omdat Van Ramshorst stopt als sponsor. Ze is in gesprek met diverse ploegen en staat in de belangstelling van 1 van de topploegen bij het marathonschaatsen bij de dames, BDM-BTZ waar zij dan de vervanger voor Merel Bosma zal gaan worden.

Tegen Schaatsen.nl vertelde Schilder dat ze naast marathonschaatsen ook wil blijven skeeleren en wil ze ook haar blik naar het langebaanschaatsen gaan richten, daarom weet ze nog niet welke ploeg nu het beste bij haar gaat passen.

Op de foto: Sofia Schilder (in het geel) op weg naar haar derde plek bij de Topdivisie Dames, voor haar een primeur.