Tom Beerepoot (VVD) wil compensatie voor gezinnen met een 140 liter afvalcontainer

MEDEMBLIK – Tom Beerepoot (VVD) krijgt vanuit zijn omgeving veel klachten en opmerkingen binnen over het nieuwe recycle-systeem. Zo zijn mensen met een 140 liter container voor het restafval duurder uit dan mensen met een 240 liter container.. Gezinnen met een 140 liter container betalen 8,33 euro per leegbeurt, maar gezinnen met een 240 liter container betalen 11,26 euro per leegbeurt.

Tom Beerepoot (VVD)

Beerepoot zegt tegen RTV West-Friesland dat de 240 liter container 71,4% meer inhoud heeft maar dat de extra kosten maar 35,2% hoger liggen dan bij de 140 liter container. ‘Een 240 liter container is in verhouding dus duidelijk goedkoper dan een 140 liter container,’ aldus Tom Beerepoot.
Maar ook moeten mensen met een 140 liter container vaker hun grijze container aanleveren voor een leegbeurt en zijn dus een stuk duurder uit dan mensen met een 240 liter container. Beerepoot wil daarom ook schriftelijke vragen gaan stellen aan het college hoe zij dit met de inwoners van de gemeente Medemblik willen gaan communiceren.
Beerepoot wil dan ook van het college weten hoe zij denken de mensen die een 140 liter afvalcontainer hebben voor het restafval te gaan compenseren.