Toekomst Katholieke Kerken gemeente Medemblik onzeker, sluiting dreigt.

MEDEMBLIK – De vijf katholieke kerken die horen bij de parochie Wervershoof, de Martinuskerk in Medemblik, de Maria Middelares van alle Genaden in Andijk, de Sint Werenfridus in Wervershoof en de H. Gerardus Majella kerk in Onderdijk, gaan een paar onzekere weken, tot maanden tegemoet.

Nog dit jaar gaat het bisdom Haarlem besluiten welke van de 5 kerken de hoofdkerk gaat worden en welke 4 bijkerk of zelfs gaan sluiten en/of in de verkoop gaan.

Pater Jan van Dril van de Martinuskerk in Medemblik zegt in een reactie tegen deze website dat er een spannende periode gaat aanbreken voor de katholieke kerken die bij de parochie Wervershoof horen. Van de vijf kerken heeft de Sint Werenfridus in Wervershoof de meeste achterstallig onderhoud en moet er heel veel geld in worden gestoken om de kerk weer voor vele tientallen jaren een godshuis te kunnen laten zijn.

De Martinuskerk in Medemblik is een stuk kleiner dan die in Wervershoof maar verkeerd in goede staat en heeft maar weinig achterstallig onderhoud. Hoe de staat van onderhoud bij de overige 3 kerken is, is nog onduidelijk..

In heel West-Friesland staan diverse kerken op de nominatie om te sluiten en/of te gaan worden verkocht waardoor ze waarschijnlijk een prooi gaan worden van projectontwikkelaars die er appartementen in gaan realiseren. In totaal gaan de komende 5 jaar rond de 100 katholieke kerken de deuren sluiten in het Bisdom Haarlem-Amsterdam

Eén gedachte over “Toekomst Katholieke Kerken gemeente Medemblik onzeker, sluiting dreigt.

Reacties zijn gesloten.